Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Χαρακτική σε γυαλί

Χαρακτική σε γυαλί

Ένα κομμάτι γυαλί είναι διάφανο, χωρίς άποψη, χωρίς στυλ .

Στο δικό μας χέρι είναι να το μετατρέψουμε σε ένα όμορφο γυάλινο πίνακα.

Σε έναν πίνακα χωρίς χρώματα αλλά εξίσου εντυπωσιακό

Υλικά που θα χρειαστούμε

  • Ένα κομμάτι γυαλί
  • Ένα σχέδιο της αρέσκεια μας.
  • Ηλεκτρικό ντράμελ ή χαράκτη γυαλιού χειρός
  • Προστατευτικά γάντια, μάσκα και γυαλιά
  • Ένα σφουγγάρι
  • Σκουρόχρωμη επιφάνεια για να μπορούμε να δούμε καθαρά το σχέδιο μας.
  • Προαιρετικά δαχτυλοπατίνα για σκίαση του σχεδίου

Υλοποίηση

Σαν αρχή φοράμε τα γάντια, τα γυαλιά και την μάσκα.

Καλό είναι να τα χρησιμοποιήσουμε από την αρχή γιατί η σκόνη του γυαλιού μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα στα μάτια, στο αναπνευστικό μας σύστημα καθώς επίσης και να μας τραυματίσει.

Βάζουμε το σχέδιο μας πάνω στον πάγκο εργασίας μας και πάνω από αυτό το κομμάτι γυαλιού, αν θέλουμε με κολλητική ταινία κολλάμε το σχέδιο κάτω από το γυαλί για να είναι σταθερό και να μην μας ξεφύγει το σχέδιο.

Βάζουμε στο ηλεκτρικό ντράμελ την ψιλή μύτη διαμαντιού και με αργές και σταθερές κινήσεις κάνουμε τα περιγράμματα του σχεδίου μας. Στην ουσία η μύτη τρώει- ξύνει το γυαλί και έτσι δημιουργείτε η χάραξη του γυαλιού. Σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζουμε το σχέδιο από την σκόνη γυαλιού που έχει δημιουργηθεί με το σφουγγάρι μας

Αφού κάνουμε όλα τα περιγράμματα από το σχέδιο μας μπορούμε επιλεκτικά να χαράξουμε ορισμένα σημεία του σχεδίου μας για να το γεμίσουμε και να το αναδείξουμε

Σε πολλούς μπορεί να αρέσει το άσπρο του σχεδίου που έχει δημιουργηθεί από την χάραξη, όμως μπορούμε να δώσουμε περισσότερη λάμψη εφαρμόζοντας δαχτυλοπατίνα ( είναι πάστα χρώματος σε αποχρώσεις του χρυσού και δουλεύεται με τα δάχτυλα, από εκεί και η ονομασία της).

Παίρνουμε ελάχιστη δόση δαχτυλοπατίνας και την απλώνουμε σε όλο το σχέδιο με το δάχτυλο. Κατόπιν με ένα ύφασμα καθαρίζουμε την περίσσια δαχτυλοπατίνα από το γυαλί μας. Στην ουσία η πάστα της δαχτυλοπατίνας μπαίνει στο χαραγμένο τμήμα του γυαλιού και το χρωματίζει.

Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και με πολύ λάμψη

Δεν υπάρχουν σχόλια: