Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ζωγραφική σε γυαλί

Ζωγραφική σε γυαλί

Το έχουμε ακούσει πολλές φορές ….βάλτε χρώμα στη ζωή σας…. Κι έχουν δίκιο...

Το χρώμα το βάζουμε στους τοίχους μας, στα ρούχα μας, στο αμάξι μας….

Γιατί, όμως, όχι και στα γυαλικά μας?

Ένα ποτήρι ζωγραφισμένο από μας , ένα κάδρο με την δική μας πινελιά … ένα …. ένα …. ένα…. είναι τόσα πολλά που μπορούμε να δώσουμε χρώμα και να τα κάνουμε κομμάτια της ζωή μας.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Μια γυάλινη επιφάνεια π.χ. το γυαλί ενός κάδρου
  • Το σχέδιο που έχουμε αποφασίσει να ζωγραφίσουμε αποτυπωμένο σε άσπρο χαρτί
  • Περιγράμματα γυαλιού (θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι και ζωγραφικής) κυκλοφορούν σε πολλές αποχρώσεις όπως χρυσό, ασημί, μαύρο.
  • Χρώματα γυαλιού. (θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι και ζωγραφικής) κι εδώ υπάρχει μεγάλη γκάμα χρωμάτων . τα χρώματα είναι σε μικρά μπουκαλάκια (μια άλλη λύση είναι και τα λεγόμενα window color)

Υλοποίηση

Παίρνουμε την κόλλα χαρτιού με το σχέδιο που θέλουμε να αποτυπώσουμε και το τοποθετούμε κάτω από το γυαλί μας. Αν θέλουμε να μην μετατοπιστεί το σχέδιο μας το κολλάμε με κολλητική ταινία

Παίρνουμε το χρώμα περιγράμματος και με σταθερό και αργό ρυθμό κάνουμε τα περιγράμματα του σχεδίου μας . Υπάρχει πιθανότητα το χρώμα περιγράμματος να μας τρέξει λίγο πάνω στο γυαλί. Το αφήνουμε όπως έχει και προχωράμε παρακάτω. Αφού έχουμε κάνει όλα τα περιγράμματα του σχεδίου μας αφήνουμε 2 με 3 ώρες το γυαλί μας στην άκρη για να στεγνώσει το χρώμα.

Ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη μας με το περίγραμμα. Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε το στεγνό πλέον χρώμα του περιγράμματος που μας έχει βγει από το σχέδιο ή αφαιρούμε τυχών κόμπους που έχουν δημιουργηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε περίγραμμα σε μέρη που το έχουμε αφαιρέσει.

Και τώρα η ώρα του γεμίσματος του σχεδίου.

Με ένα ψιλό πινελάκι παίρνουμε ελάχιστη ποσότητα χρώματος από το μπουκαλάκι και με προσοχή γεμίζουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τα περιγράμματα στο σχέδιο μας. Προσπαθούμε το υγρό μας χρώμα να πάει παντού και ομοιόμορφα.

Η ποσότητα του χρώματος στο πινέλο μας δεν θα πρέπει να είναι μεγάλη γιατί υπάρχει πιθανότητα να τρέξει το χρώμα πάνω από το περίγραμμα και να χάσουμε την ομοιομορφία στο σχέδιο μας.

Αφήνουμε το ολοκληρωμένο πλέον έργο μας για ένα 24ωρο μέχρι να στεγνώσει χωρίς να το ακουμπάμε με τα δάχτυλα γιατί θα αφήσουμε πάνω του τα αποτυπώματα σας

Υπάρχει πιθανότητα τα χρώματα γυαλιού που έχετε αγοράσει να χρειάζονται ψήσιμο στον οικιακό σας φούρνο. Εκεί θα πράξετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία .

Δεν υπάρχουν σχόλια: