Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

τεχνική χαρτοπετσέτας

τεχνική χαρτοπετσέτας

η τεχνική της χαρτοπετσέτας είναι μια τεχνική με την οποία μπορούμε να μεταμορφώσουμε απλά αντικείμενα σε κομψοτεχνήματα. τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειναι απλά και καθημερινά

τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :

  • · κόλλα art potch, θα την βρούμε στα καταστήματα ζωγραφικής και είδη χόμπι
  • · χαρτοπετσέτα με μοτίβο της αρεσκείας μας
  • · ψαλιδάκι και μολύβι
  • · άσπρο ακρυλικό χρώμα
  • · αντικείμενο που θέλουμε να διακοσμήσουμε

υλοποίηση

κόβουμε το μοτίβο της χαρτοπετσέτας που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. η χαρτοπετσέτα έχει 3 φύλλα, αφαιρούμε τα 2 πίσω άσπρα φύλλα και κρατάμε το φύλλο με το μοτίβο. για καλύτερα αποτελέσματα σιδερώνουμε το μοτίβο με το σίδερο για να φύγουν τυχών ζάρες.

παίρνουμε το μοτίβο και το τοποθετούμε πάνω στο αντικείμενο μας και με ένα μολύβι κάνουμε τα περιγράμματά του. βάφουμε με άσπρο ακρυλικό χρώμα το εσωτερικό μέρος του περιγράμματος πάνω στο αντικείμενό μας, με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που το αντικείμενό μας έχει σκουρόχρωμη επιφάνεια θα αναδειχτούν τα χρώματα του μοτίβου της χαρτοπετσέτας .αφήνουμε το ήδη βαμμένο αντικείμενο να στεγνώσει.

παίρνουμε την κόλλα art potch και περνάμε μια στρώση πάνω στο βαμμένο τμήμα του αντικειμένου και εφαρμόζουμε την χαρτοπετσέτα με προσοχή κολλώντας την από το κέντρο προς τα έξω προσπαθώντας να αποφύγουμε τις ζάρες. αφού στεγνώσει η κόλλα περνάμε ένα χέρι κόλλα αυτήν την φορά πάνω στην χαρτοπετσέτα μας , με τον τρόπο αυτό δίνουμε γυαλάδα και στεγανοποιούμε το αντικείμενό μας.

το αντικείμενό μας είναι έτοιμο. η υπόλοιπη διακόσμηση του αντικειμένου γίνεται κατά βούληση. μπορούμε να να το ζωγραφίσουμε να κολλήσουμε και άλλα μικρά αντικείμενα και να δώσουμε 3D αποτέλεσμα, να εφαρμόσουμε κόλλες με χρυσόσκονες κ.α.

η εφαρμογή της χαρτοπετσέτας γίνεται σε πολλά αντικείμενα όπως κεραμικά, καμβά, γυαλί, πορσελάνη ύφασμα.

καλό είναι ανάλογα πού θέλουμε να εφαρμόσουμε την χαρτοπετσέτα να έχουμε και την ανάλογη κόλλα.

η κόλλα κυκλοφορεί σε 4 μορφές. για κερί, για ύφασμα, για πορσελάνη και γενικής χρήσης όπως ξύλο, χαρτί, κεραμικό κ. α

Δεν υπάρχουν σχόλια: