Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

χριστουγεννιάτικο κερί

χριστουγεννιάτικο κερί

πολλές φορές αναρωτηθήκαμε «πως μπορούμε να διακοσμήσουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;» Μα φυσικά τοποθετώντας σε αυτό ένα κερί διακοσμημένο με φυσικά κλαδιά έλατου, πεύκου, κέδρου, ή ότι άλλο έχουμε βρει από την βόλτα μας στην εξοχή.

Υλικά που θα χρειαστούμε

  • Διάφορα κλαδιά χειμερινών δέντρων όπως έλατου, πεύκου, κέδρου
  • Σφουγγάρι ( υπάρχει ειδικό σφουγγάρι στα ανθοπωλεία για την διατήρηση μιας ανθοδέσμης για μεγάλη χρονική διάρκεια χωρίς να χρησιμοποιηθεί βάζο με νερό)
  • Μεγάλο κερί
  • Ένα μεγάλο καρφί
  • Διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια και κορδέλες
  • Βάση για την κατασκευή μας. Αυτή μπορεί να είναι μια πιατέλα ή ακόμα μια φλούδα από δέντρο(πεύκο)

Τρόπος κατασκευής

Παίρνουμε ένα μπολ με νερό και βάζουμε το ειδικό σφουγγάρι μέσα στο μπολ με το νερό. Αφήνουμε το σφουγγάρι να επιπλέει στο νερό. Αυτό από μόνο του θα αρχίσει να τραβάει το νερό που θα χρειαστεί.Αν επισπεύσετε την διαδικασία υπάρχει περίπτωση το νερό να πάει μονό περιφερειακά του σφουγγαριού και όχι στο κέντρο του .

Μέχρι να γεμίσει το σφουγγάρι με το νερό εμείς καθαρίζουμε τα κλαδιά στην κάτω τους πλευρά μέχρι να φανεί το κοτσάνι τους περίπου στα 10 εκ. και τα χωρίζουμε από μεγαλύτερα σε μικρότερα.

Βάζουμε το ήδη γεμάτο με νερό σφουγγάρι στην βάση μας. Παίρνουμε τα μεγαλύτερα κλαδιά και τα καρφώνουμε περιμετρικά στο σφουγγάρι. Μόλις ολοκληρώσουμε μια σειρά συνεχίζουμε την επόμενη σειρά κλαδιών αυτήν την φορά μικρότερο σε μέγεθος από την προηγουμένη. Συνεχίζουμε με τα ακόμη μικρότερα κλαδιά περιμετρικά του σφουγγαριού μέχρι να καλυφθεί και η πάνω πλευρά του .

Σε αυτήν την φάση της κατασκευής μας με τα χέρια πατάμε λίγο τα κλαδιά μας από πάνω προς τα κάτω φροντίζοντας να ανοίξουμε μικρό χώρο στο κέντρο αυτής.

Παίρνουμε το καρφί και το καρφώνουμε στο κέντρο της κάτω πλευράς του κεριού και κατόπιν καρφώνουμε το καρφί με το κερί στο κέντρο του σφουγγαριού ανάμεσα στα κλαδιά

. Διακοσμούμε κατά βούληση με τα στολίδια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: